Yoga Grenland

Her følger den store bredden av Yoga typer vi tilbyr.

Bestille kurs? Trykk Kjøp 

 

 

Ashtanga Yoga


Ashtanga yoga er en dynamisk yoga form - Vinyasa - hvor pust og bevegelse følger hverandre, og forenes. Omtalt som en "meditasjon i bevegelse".  

Ashtanga yoga gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, utholdenhet, balanse, konsentrasjon, energi og ett rolig sinn. En jevnlig praksis hjelper deg til å se helheten av yoga - en forening mellom kroppen og sinnet, men også sammenhengen til livet ellers.

Se hvilke type Ashtanga Yoga kurs vi tilbyr her.

 

KURS

Ashtanga nybegynner: Vi går nøye igjennom teknikk og tilpassning til stillinger i The Primary Series første del.

Ashtanga yoga Men Only: Nybegynner kurs for kun menn med mannlig instruktør. Vi går igjennom The Primary Series og du lærer teknikk. VI tilpasser stillinger til den enkelte, og det gjør ingen ting om du er stiv.

Ashtanga oppfriksningskurs: Vi repeterer det som ble lært på nybegynner kurset og har etterhvert mer fokus på Vinyasa, flyt i klassen. 

DROP-IN TIMER

Ledet klasser: Fokus på flyt, og noe teknikk. Lørdagstimen kan ha elementer av Pranayama og filosofi.

Mysore: Personlig praksis i ditt eget tempo. Hver elev praktiserer så langt i serien som en har kommet.  Instruktøren gir hjelp og finner justeringer tilpasset den enkelte elev. Det bygges opp en gjensidig tillit mellom instruktør og elev. Den mest kjente, og brukte måten å praktisere Ashtanga yoga på. 

Yin Yoga


Yin yoga er en rolig, meditativ og dyptvirkende yoga som passer for alle. I Yin yoga stimulerer vi, og fjerner blokkeringer i bindevevet / fascia. 

Bindevevet ligger som et nettverk i hele kroppen og er laget av seigere materiale en muskler. Derfor ligger eller sitter vi lengre i en stillingene, enn i mer dynamisk yoga. Dette gir oss en mulighet til å komme i kontakt med vårt innerste potensiale for vekst, stillhet og balanse.

Pusten spiller en viktig rolle. Dyptgående og rolig pust senker produksjonen av stresshormoner i kroppen, og du får oppleve ro og hvile.

Jivamukti Yoga


Jivamukti yoga er en metode som inkluderer oppløftende musikk, chanting, meditasjon og yoga filosofi . Stillingene blir satt sammen i flytende serier med fokus på pust og riktig intensjon = Vinyasa. . En kreativ og levende klasse. Navnet Jivamukti betyr en frigjøring av sjelen  i levende live.

Jivamukti yoga ble grunnlagt i 1984 av Sharon Gannon og David Life i New York.

Vi tilbyr

Jivamukti yoga Open - Måndens fokus gir grunnlag for innholdet i klassen. Filosofi, chanting, musikk meditasjon, pust og avspenning. Full pakke Jivamukti yoga.

Jivamukti yoga Spiritual Worrior (SW) - en fast serie med kjente øvelser fra dynamisk yoga. Klassen starter med The Magic Ten, og avsluttes med meditasjon og avspenning. 

Jivamukti yoga Basic- Ett kurs som gir en grunnleggende forståelse og innføring av stillinger og teknikk. Du lærer bruken av klosser, stropper, tepper ol. Kurset er delt opp i fire deler: 1. Stående stillinger 2. Sittende stillinger 3. Bakoverbøyninger og Jivamukti Solhilsen - 4. Solhilsen A, Ujjayi pust, bhandas, enkle opp/ned stillinger og noe repetisjon av de første delene. 

Klassisk Yoga


Bakgrunnen er Satyananda yoga, også kalt Klassisk yoga som kom til Norge tidlig på 70 tallet. Meditasjon, pusteøvelser, avspenningsteknikker og fysiske øvelser er alle viktige elementer i en klasse. En helhet som gir ro til den fysiske kroppen, men også en dypere innsikt innover i deg selv.

Pust, meditasjon og indre ro må til får å få en helhetlig opplevelse - Satyananda yoga/klassisk yoga gir deg denne muligheten til utvikling. Øvelsene blir tilrettelagt for alle nivåer. Vi har både Grunnkurs og videregående kurs.

Kundalini Yoga


Kundalini yoga er bevisstgjøring - en harmonisering og avspenningsmetode. Enkle grunnleggende stillinger som er egnet for mennesker i alle aldre.

Mye fokus ligger på riktig puste teknikk, og vi aktiverer energisentrene i kroppen (Chakras). Vi ønsker at livsenergien kan flyte fritt, som igjen gir klarhet og balanse i kropp og sinn. Du blir mer bevisst på deg selv, og andre. 

Innhold i en Kundalini klasse: inntoning med Mantra, oppvarming, Kriya (ulike øvelser som virker helbredende på kropp og sinn), avspenning, meditasjon, og uttoning med engelsk mantra.

Vinyasa Flow


Vinyasa = pust og bevegelse, satt sammen i en dynamiske sekvenser.

Dette er en yoga stil som tilpasses alle som liker yoga i flyt - flow. Det finnes forskjellige varianter av stillingene, og klassen tilpasses alle nivåer.

Pust og tilstedeværelse er viktige elementer. Det blir også lagt fokus på riktig teknikk og utførelse. Timen avsluttes alltid med avspenning.

Yoga Dans


En fin kombinasjon mellom fysisk stilinger hentet fra yoga tradisjonen, og dans. Du utforsker din egen dans/bevegelses muligheter ved hjelp av musikk og forskjellige tema. Kroppsbevissthet, tilstedeværelse, og lage en forbindelse mellom kroppen og hodet er viktige tema. 

Det handler ikke om å være flink, men å finne sin egen glede i kroppen, og i dansen. Du trenger ingen erfaring fra verken yoga eller dans for å delta.

Yin/Yang Yoga


I Yin Yang yoga kombinerer vi rolige Yin stillinger med dynamiske Yang stillinger. Yin og Yang holder hverandre i balanse. Vi jobber med å komme mentalt og fysisk mer i balans. Noen enkle pusteteknikker (pranayama) og en god avspenning.

Gravid Yoga


På kurset har vi fokus på fødselsforbereding for kropp og sinn. Vi tøyer og bygger opp styrke i en rolig tempo. Du lærer avslappingsteknikker,  kroppsbevissthet, god holdning og pust. Kurset inneholder øvelser som gir kroppen styrke og smidighet. Du oppdager dine ressurser og din indre kraft som er tilstede for å støtte deg under graviditet og fødsel.

Gravide fra 3 – 9 måneder

Du behøver ingen erfaring fra før.

Mor og Barn


Kurset er for nybakte mødre og deres barn mellom 2 og 9 måneder (før de begynner å krabbe). Den første periode etter fødsel er ofte veldig intensiv. Barselyoga gir mor og barn en mulighet til å slappe av, og å komme mer i balanse.

 I kurset lærer du med hjelp av myke og rolige yoga øvelser å bygge opp styrke i de deler av kroppen hvor du trenger det mest. Ved siden pust og avslappingsøvelser fokuserer vi på bekkenbunn, mage, rygg, nakke og skuldrene. Du får mer kroppsbevissthet og lærer om hvordan du kan bruker energien. 

Det blir en del lekende øvelser sammen med barnet ditt. Vi bruker også tid på babymassasje. 

Familie Yoga


Yoga for "hele" familien, barn fra 4 år.  Man trenger ikke å ha erfaring med yoga. Det er en flott mulighet  for hele familien til å ha kontakt med hverandre, på et annet plan. Vi gjør øvelser i par, alene, eller sammen i en gruppe. Hver time har sitt eget tema. Vi jobber med uttøyninger, styrke, balanse, massasje og enkle puste øvelser. 

En lekende time som passer for alle.

Mindfulness


Oppmerksomt nærvær - angår vårt forhold til oss selv, og verden rundt oss. En metode til å håndtere stress, helseplager og sykdom. Du kommer i kontakt med din egen pust, kropp og finner indre ro.

Vi lærer kunsten i å surfe på livets bølger, istedenfor å drukne i dem - vi bruker daglige utfordringer til personlig vekst. Vi gruer oss ikke for fremtiden, og vi grubler heller ikke over fortiden, men er tilstede i nuet.

Det å lære å oppleve, finne ro i nuet, og blir oppmerksom på realiteten sånn som den er akkurat nå - er tilstedeværelse - Mindfulness.

Passer for alle uansett alder og fysisk form.

Instruktør er lege Svitlana Shkabura. Det blir satt opp helge workshops, så ta kontakt om du er interessert. 

Bedrift Yoga


Det sies at halvparten av sykefraværet på norske arbeidsplasser er stress relaterte. Yoga forebygger skader og sykdommer. Ved å rette fokuset innover, og roe ned sinnet, vil det gi en positiv virkning på ansatte. En yoga økt vil hjelpe i en arbeidssituasjon.

- en godt start på dagen - i lunsjen som lading av "batteriene", eller som avslutning på dagen for å senke skuldrene.

Kommentar fra Statoil ansatte - Yoga i lunsjen:

- Tilbudet om yoga er med å øke trivselen på jobb. Opplever at den halve timen bidrar til å stresse ned, og øke effektiviteten i etterkant. 

- Vi springer inn med høye skuldre og hodet fullt av faglige formuleringer, møte oppsummeringer og gule huskelapper, går ut igjen med senket skuldre og smil rundt munnen. Yoga er ett godt avbrekk fra arbeidsdagen, både for kropp og sjel.  

-          Flott tilbud som er med på å redusere stressnivå og øke trivsel på jobb

-          Har fått mindre problemer med nakke og skuldre etter at jeg ble med på yoga

-          Har også en positiv effekt på stress ved at man lærer teknikker for å slappe av

-          Dette er bra for kropp og sjel og tilbudet passer for alle, også for de som aldri har vært på et treningssenter. Det er ikke et «ork» å være med på Yoga, men noe jeg gleder meg til. Yoga forebygger sykefravær.